Wat is shea butter?

Wat is shea butter?

Wat is shea butter?

Shea butter, ook wel sheaboter genoemd, is een fantastische natuurlijke vochtinbrengende creme. Op kamertemperatuur is shea boter vrij dik, maar als je het in je handen wrijft smelt het en hydrateert het je huid. Shea butter is fantastisch als oogcrème, lippenbalsem of in je zelfgemaakte bodybutter om de droge huid te revitaliseren. Sheaboter bevat vetzuren die een ontstekingsremmende en anti aging effect hebben op je huid. Het voedt ook de droge huid met essentiële vetzuren en de voedingsstoffen die je huid helpen bij het produceren van collageen. Het gebruik van shea op de huid kan ook een lichte UV-bescherming bieden.

Shea boter is een natuurlijke creme die gemaakt wordt van de zaden van de vrucht van de Karitéboom.

Shea boter bevat vitamine E en vitamine A en ook vetzuren die je huid hydrateren. Het is een super fijn product om een droge huid te voorkomen en te behandelen en je huid te beschermen. 

Onderzoek heeft aangetoond dat shea butter een ontstekingsremmende werking heeft waardoor het ook kan helpen bij acne.

Het gebruik van shea boter boost de collageen productie van je huid.

Shea butter bevat stearinezuur, linoleenzuur en palmitinezuur. Deze vetzuren voeden en beschermen de huid, wat het uitdrogen van de huid helpt voorkomen. Het kan ook helpen bij het verminderen van rimpels en het verlichten van vlekjes op de huid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.